Hyvinvoivaan kuntaan kuuluu onnellinen lapsuus ja nuoruus Tulevaisuuden kunta panostaa sivistykseen, liikuntaan ja hyvinvointiin

Kerava on hyvin varustautunut tuleviin haasteisiin

Maan talouden ennakoidaan olevan lievässä nosteessa 2017-2018. Jo on aikakin. Erityisesti viennin ja investointien ennakoidaan tänä ja seuraavana vuonna yltävän suhteellisen hyvään kasvuun. Rakenteellisia uudistuksia tullaan silti vielä tarvitsemaan. Näin se vaan menee. Julkisen talouden velkaantuminen jatkuu edelleen. Kasvun vakaasta pohjasta ei ole edelleenkään varmuutta. Elinkeinoelämän Keskusliittokin heiluttelee puheenjohtajansa varomattomilla lausunnoilla maltillisen palkkasovun edellytyksiä. Johtajuus on todellakin näemmä kriisissä.

Kuntien välillä on eroja ja erot tulevat vain kasvamaan. Keravan talous on kunnossa. Kerava on taloudellisesti yksi Suomen vahvimmista kunnista ja peittoaa kaikilla mittareilla naapurinsa joilla ei myöskään ole hävettävää mitä tulee talouteen. Investointipaineet ovat Keravalla kuitenkin kovat ja niitä on tehtävä. Korjausvelkaa ei saa myöskään kasvattaa. Tiloista on pidettävä huolta.

Keskeistä on, sosiaali- ja terveystoimen palvelujen siirtyessä suurelta osin maakuntien vastuulle, opetuksen resurssien varmistaminen.

Pitkän aikavälin tavoitteena on hyvä pitää osa-aikaisen maksuttoman pedagogisen varhaiskasvatuksen mallia. OECD:n laskelmien mukaan jokainen pedagogiseen varhaiskasvatukseen sijoitettu euro maksaa itsensä takaisin 7-8-kertaisesti. Suomi elää osaamisesta. Lyhyemmällä tähtäimellä pitää varmistaa etteivät luokkakoot ala kasvaa ja opetuksen tiloihin ja opetusmateriaaleihin on riittävät resurssit. Opetushenkilöstön resurssointi on luonnollisesti avainasemassa.

Nuorten syrjäytyminen ja heikentyneet Pisa-tulokset aiheuttavat huolta. Tilanteeseen voidaan vaikuttaa erityisesti kunnissa. Se vaatii monialaista yhteistyötä ja tahtotilaa. Keravalla on vakaa talous ja kaikki mahdollisuudet huolehtia lapsista ja nuorista. Tulevaisuudesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat