Hyvinvoivaan kuntaan kuuluu onnellinen lapsuus ja nuoruus Tulevaisuuden kunta panostaa sivistykseen, liikuntaan ja hyvinvointiin

Kerava voitaisiin tuntea myös vedestä ja luonnosta

Lauri Rahikainen nosti alkuvuodesta We love Kerava-Facebook-ryhmässä esiin Keravanjokilaakson kehittämisen. Asiasta virisi mittava keskustelu. Hän teki asiasta kuntalaisaloitteen nettipalvelussa. Parissa viikossa aloite keräsi yli 200 allekirjoitusta. Aloite, joka kuulostaa tältä, on nyt toimitettu kaupungille valmisteltavaksi eteenpäin.

”Keravalla ei liiemmin ole vedenrantaa, niin olisi erittäin piristävä ja kustannuksiltaan maltillinen virkistyspanostus kaupungilta, jos Keravanjoen rantaan tehtäisiin luontopolku pitkospuineen. Polku lähtisi Kivisillalta joenrantaa mukaillen Ahjontielle. Tässä kohtaa polku ohjaisi kulkijan Ahjontien sillan yli matonpesupaikalle, josta lähtee patoaltaalle olemassa oleva polku, joka kunnostettaisiin. Polku kulkee komean kallion yli, jonka juurella on vanhan ampumaradan maalipaikan rauniot. Tällaisella luontopolulla kivisilta ja kartano linkittyisi mukavaksi ulkoilureitiksi Jaakkolan jokisaarelle, Ollilan niityille ja edelleen Keinukallioon. Luontoarvovahingot olisivat vähäiset, koska alue on pääosin pellonlaitaa ja toinen ranta jäisi vapaaksi. Joki on vuodenajan mukaan vaihteleva elementti, joten reitti olisi näkemisen arvoinen useampaan kertaan.”

Keravan Kokoomus puolestaan on vaaliohjelmassaan nostanut esiin tekojärven rakentamisen Ollilanlaaksoon. Ohjelmassa on kirjaus: ”Keravanjoen vartta, moottoritien melusuojauksella pelastettua vyöhykettä sekä Keinukallion virkistysaluetta voidaan kehittää perinteisin muodoin ja tavanomaisin kustannuksin. Alueille on mahdollista ajatella myös jotain huimempaa – sinne voitaisiin kehittää vesiaihe. Maasto-olosuhteet puoltavat ideaa teknisestä näkökulmasta. Järvettömän Keravan kannalta se näyttää niin kiinnostavalta, että asian voisi selvittää yhteistyössä maanomistajien kanssa.”

Liikunnan olosuhteisiin ja hyvinvoinnin edistämiseen panostettu euro maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Toivottavasti tuleva valtuusto tarttuu näihin teemoihin ja asioita saadaan eteenpäin. Olen ehdolla valtuustoon ja sitoutunut laadukkaan koulutuspolun lisäksi edistämään liikunnan olosuhteita ja kuntalaisten hyvinvointia. Hyvinvoivaan kuntaan kuuluu onnellinen lapsuus ja nuoruus. Tulevaisuuden kunta panostaa sivistykseen, liikuntaan ja hyvinvointiin.

 

Samuli Myllyharju

kuntavaaliehdokas

Keravan Kokoomus

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Juhani Piri

Saisko jotain tarkempaa havainnekuvaa tai karttalinkkiä mille alueelle mahdollista tekojärveä suunnitelltaisiin ja millaisin rakentein?

Miten vaelluskalat ovat huomioitu suunnitelmassa ja onko vaelluskaloja ylipäätään huomioitu missään ajatuksessa.

Juhani Piri

Taitaa olla tämä kartan keskellä oleva peltoalue jonka keskellä kulkee Parmanoja?

https://www.google.fi/maps/@60.3917108,25.1361544,1543m/data=!3m1!1e3

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Järvettömyys hoituu helpoimmin kuntaliitoksella Tuusulan kanssa. Keravanjoen kunnostamisen osalta olisi tärkeää saada viimeinen merkittävä meritaimenen vaelluseste pois Haarajoen pato purkamalla tai ohittamalla. Luontopoluille jokivarteen kannatusta.

Risto Salonen

Keravajoki on suurimman osan vuotta niin pieni liru, että lyhimmillään kahden kilometrin päässä oleva Tuusulanjärvi ratkaisi muiden ongelmien lisäksi sen Keravan vedettömyyden.
Keravan panimonkin vesi tulee Tuusulan kautta.
Jätetään Järvenpää pois ja liitetään Kerava vanhaan emäpitäjään.

Toimituksen poiminnat